Gelişmiş ülkelerin elde ettikleri başarıların arkasındaki nedenlere bakıldığında ülkelerin finansal güçlerinden çok daha önce eğitime verdikleri önemin büyüklüğünü fark ediyoruz. Eğitim bir ülkenin genç nüfusunun şekillendirilme yöntemidir. Kaliteli ve çağdaş bir eğitim çocukları ve gençleri onların yeteneklerini ve becerilerini en iyi şekilde kullanmalarını sağlar, hayatta gelmek istedikleri yerlere gelmeleri için yardımcı olur ve yol gösterir. Bu şekilde çevrelerine duyarlı, saygılı, bilime ve araştırmaya önem veren ve öğrenmeyi seven akılcı ve sevdiklerine faydalı bireyler haline gelirler.
İşte bu nedenle eğitim toplumun her kesiminden her insanın, eğitim sektöründe çalışmıyorlar olsalar dahi önem vermesi gereken bir alandır. Fakat sektördekilerin, yani eğitimcilerin, okulların, kursların ve eğitim yayıncılığı kurumlarının yatırımlarını doğru nedenlerden dolayı yapması gerekir.
Öğrencilik sadece okulda kalmadığı ve çocukların ve gençlerin hayatlarının her anına sızan bir iş olduğu için oldukça zorlayıcı ve kimi zaman da yıpratıcı olabilir. Özellikle de sınıflar ilerledikçe ve ders yükü ağırlaştıkça, gelecek sınavların da etkisiyle gençlerin tek başlarına kaldırabileceğinden fazla bir hale gelebilir.
Öğrenciliğin en zor zamanlarından biri olan lise yılları özellikle de mezun olan kimilerinin korkuyla andığı biz zaman dilimi haline gelebilir. Lise yıllarında derslerin sayısı artar, gençlerin çoğunlukla derslerini kendi kendilerine öğrenmeleri ve sorumluluk sahibi olmaları beklenir. Alan seçiminden sonra dersler daha da yoğunlaşacak buna bir de yüksek öğrenim kurumlarına giriş sınavı yani YKS eklendiği zaman stresli bir vakit dilimi ortaya çıkacaktır. 11. Sınıf lise öğrencilerin en çok korkulu oldukları dönemdir. Üniversite sınavlarında 1 sene kalmıştır ve eksik olduğu konular olsa bile 1 yılda bunları telafi etmek mümkündür, bunun farkındadırlar. Çok doğrudur. Ancak bu lise yardımcı kitaplar ile mümkündür. Çeşitli yayınevlerinin 11. Sınıf ders kitaplarını edinmeli, konulara olan farklı yaklaşımlar gözlemlenmelidir. Bu sadece ders kitapları ile sınırlandırılmamalı, 11. Sınıf soru bankaları satın almalı, bol bol soru çözülmelidir. Çözülemeyen sorular öğretmenlere danışılmalı, konular öğrenilmeli, o konuları soru çözerek pekiştirmek önemlidir.
Yüksek öğrenim kurumlarından mezun olmak artık ileride meslek sahibi olmak isteyen her genç için neredeyse zorunlu bir hale gelmiştir. Bu yüzden de giriş sınavları gelecek kaygısıyla birleşerek öğrencilerin sadece çalışmalarına değil ruh hallerine de etki eder hale gelecektir. Son değişen sisteme göre ülkemizde iki ayrı oturumda yapılan bu sınavlar TYT ve AYT isimlidir. İlk oturum olan TYT temel yetenek testi anlamına gelir ve dokuzuncu ve onuncu sınıf konularından sorular sorulur. Bu sınavlarda başarılı olabilmek için ise bol bol TYT hazırlık ve AYT hazırlık kitaplarına çalışılmalıdır. AYT yani alan yeterlilik testi ise TYT’den barajı geçebilen öğrencilik üniversitelerin dört yıllık bölümleri için yarıştıkları ve lise yıllarında seçmiş oldukları alanlar ağırlıklı soruları çözmekle yükümlü oldukları sınavdır.
Lise öğrencileri hem bu bahsettiğimiz sınavlara çalışmakla hem de okul derslerinde yüksek not almakla sorumlulardır. Bu iki alandaki ders konuları benzer olsalar da soru formatları ve sınavları farklı türde oldukları için farklı çalışma metodları gerektirebilirler. Bu nedenle de çalışmaların çok daha yoğun, uzun süren ve düzen içinde olması gerekir. Düzenli oluşturulan planlarla anlaşılamayacak hiçbir konu, çözülemeyecek hiçbir soru yoktur. Düzenli çalışma planı ve doğru kaynak kitaplar ile üniversite sınavlarına hazırlanmalı, stresi minimum seviyeye düşürmek gerekir. Ödev fasikülleri satın almalı, dönem dönem bunlara çalışılmalı, 11. Sınıf denemeleriyle öğrenciler kendilerini denemelidir. Ancak ödev fasikülleri, soru bankaları, ders kitapları ya da denemeler satın alırken güncel müfredata uygun olması çok önemlidir. Güncel müfredata uygun lise yardımcı kitaplar için hemensepette.com’dan alışveriş yapabilir, geleceğinizin temellerini sağlam atabilirsiniz.
Öğrencilerin bu ders ve çalışma yükünü en kolay şekilde atlatması için yorucu olmayan, verimli ve çağdaş çalışma yöntemlerini öğrenmeleri gerekir. Dinlenmeye ve aralara izin veren, öğrencilerin ruhsal ve fiziksel sağlığını ön planda tutan bu çalışma yöntemleri mutlu öğrencilerin daha başarılı olacağını savunur ve buna göre verimli çalışma programları sunar.
Bu çalışma metodları gençlerin bazı alışkanlıklar edinmelerini gerektirecektir. Bunlar arasında çalışmaların bir rutin şeklinde yapılması gerektiği, düzen ve disiplinin anahtar kelimeler olarak benimsenmesi ve tekrarların önemli olduğu hatırlatılır. Uzun saatler hiç ara vermeden yapılan çalışma seanslarındansa beş dakika aralıkla yapılan yarım saatlik çalışmalar, her hafta öğrencilerin sosyal hayatlarına ve hobilerine vakit ayırması başarıyı çok daha kesin garantileyen çalışma yöntemleridir.
Bu çalışmaları destekleyen, yeni ve modern yöntemlerle yazılmış olan kaynak kitapları öğrencilere en iyi şekilde yardımcı olacaktır. Alanında uzman ve tecrübeli eğitimciler tarafından yazılmış, inovatif ve geleceğe bakan yayınevlerinin programlarına göre tasarlanmış olan kaynak kitaplar onbirinci sınıf öğrencilerinin sadece okulda başarı göstermesini değil YKS’de de diledikleri puanı almalarını sağlayacaktır.
On birinci sınıf öğrencileri TYT konularını dokuzuncu ve onuncu sınıfta bitirmiş olacakları için AYT’ye çalışmaya ağırlık vereceklerdir. AYT sadece bilgi birikimini ve öğrencilerin alanlarındaki yeterliliklerini değil aynı zamanda da mantık muhakeme becerilerini ve soru çözme hızlarını da ölçmektedir. Bu nedenle de yeni nesil tarzda yazılmış ve bahsettiğimiz becerileri geliştiren soruların bulunduğu soru bankaları on birinci sınıf öğrencileri için doğru kaynaklar olacaktır. Bunların yanında ÖSYM’nin tarzında hazırlanmış deneme sınavları da seviye tespit ve sınav formatına alışmak açısından edinilmesi gerekli yayınlar arasında yer alır.
11. sınıf YKS için önemli bir dönemdir. Üniversiteye giriş sınavlarında hazırlanma süreci hem zorludur hem de uzundur. Çok çalışmak ne kadar önemliyse düzenli ve doğru çalışmak da bir o kadar önem arz etmektedir. Sınava hazırlık sürecinde doğru kaynak kitaplardan yararlanmak, yeterli seviyede soru bankalarından soru çözmek, konulara hakim olmak gerekir. 11. Sınıfta önceki dönemde eksik kalınan konuların üzerinden geçmeli, eksikler kapatılmalıdır. Bu nokta da 9. Sınıf ders kitapları ve 10. Sınıf ders kitaplarından faydalanılmalıdır. Çünkü 12. Sınıfta yeni konular eklenecek ve geride kalan 3 yılın eksiklerini kapatmak bir hayli zor olacak. Eksik konuların üzerinden geçerken 9 ve 10. Sınıf soru bankalarından sorular çözerek konular pekiştirilmelidir. Tüm bunları yaparken 11. Sınıf aksatılmamalıdır. Her şey planlı ve programlı ilerlemeli, öğrenciler kendilerine de vakit ayırmalıdır. Çünkü 12. Sınıf tam anlamıyla stresin had safhaya çıktığı dönemdir.
75,00 ₺ ve Üzeri alışverişlerde kargo bedava
Güvenilir ve kolay ödeme
256Bit SSL Sertifikası