TYT Soru Bankası
Eğitim yaşamı sadece öğrenciler değil onların ebeveynleri, aileleri ve bütün sevenleri için son derece zorlayıcı bir süreçtir. Bu süreçte çocuklar ve gençler oldukça büyük bir yükün altında bulunurlar. Sürekli yenileri eklenen konular, dersler ve sınavlar sürekli olarak çalışma gerektirir. Yoğun tempolu çalışmalara sınav stresi ve sürekli olarak değişen eğitim ve sınav sistemleri de eklendiği zaman gençlerin yüklerini hafifletmek için hem ebeveynleri hem de eğitmenleri de yardıma koşarlar. Düzenli ve disiplinli çalışma, öğrencilerin sevenlerinden gelen moral ve motivasyon desteği sayesinde en zorlu sınavlar ve sınıflar da geçilerek istenilen başarıya bir gün mutlaka ulaşılır. Bu yüzden de öğrenciliğin her seviyesi apayrı bir önem taşımaktadır.
İlköğretimden liseye kadar öğrenciliğin her yılının farklı bir önemi ve değeri bulunur fakat bu seviyelerin hepsi de en sonunda öğrencileri yükseköğretime hazırlamaktadır. Yüksek öğrenim öğrencilerin liseden sonra sınavla giriş yaptıkları ve yerleştirildikleri, mesleklerine dair bilgileri alanında uzman eğitmenlerden öğrendikleri okullardan oluşur. Gerçekçi bir bakış açısıyla düşündüğümüzde yüksek öğrenim yetişkinlikte geçerli ve yeterli bir meslek bulabilmek için zorunlu sayılır. İki ya da dört yıllık bir bölümde okuyan gençler edinmek istedikleri meslek için gereken bilgileri içeren dersler alırlar. Bunun yanında ayrıca seçmeli dersler ile genel kültürleri yüksek ve bilgili bireyler haline gelirler.
Yüksek öğrenim gençlerin sadece mesleki eğitimler aldıkları okullar değillerdir. Gençler burada dünyayı ve insanları tanıyacak, farklı kültürlere karşı toleranslı olmayı öğrenecek ve birer dünya vatandaşı haline geleceklerdir. Yüksek öğrenim gençlere ilgi alanlarını ve tutkularını takip etme imkanı sunar. Burada sosyal becerilerini geliştirerek yeni arkadaşlar edinecekler ve hayatlarının belki de en güzel günlerini yaşayacaklardır.
Bu gibi güzellikler sunan yüksek öğrenim okullarının en iyilerine girmek isteyen insanların sayılarının da fazla olması hiç de şaşırtıcı değildir. Sınav ile girilen bu okullar için çok büyük bir rekabet vardır. Bu yüzden de hedeflerini belirlemiş olan öğrenciler yüksek öğrenim okullarından dilediklerine girebilmek için doğru çalışma metotlarını izlemeliler ve disiplini elden bırakmamalılardır.
Ülkemizde yukarıda bahsettiğimiz gibi özellikle de üniversite ve yüksek okullara giriş sınavları sıklıkla değişime uğramaktadır. Şu anki sisteme göre YKS adı verilen sınav toplamda iki ayrı oturumdan oluşmaktadır. İsimleri TYT ve AYT olan bu sınavlardan ilki, yani temel yetenek sınavı iki yıllık yüksek öğrenim okullarına girmek için yeterlidir. Yüksek öğrenim kurumlarına yerleştirilmek isteyen herkesin girmesi gereken bu sınavda adından da anlaşılacağı gibi temel yetenekler ölçülmektedir. Ağırlıklı olarak dokuzuncu ve onuncu sınıfın ders konularından soruların sorulduğu bu sınavda öğrencilerin dersleri hakkında bilgi ve birikimlerin ne kadar güçlü olduğu, bu bilgileri problem çözmedeki becerileri ve ayrıntılara dikkat etme yetenekleri ölçülmektedir.
TYT’de barajı geçen öğrenciler puanlarına göre diledikleri iki yıllık bölümlerden birini seçebilirler ya da dört yıllık bir bölüm seçmek için AYT’ye girebilirler. TYT’den başarılı olan öğrencilerin AYT’ye girmeleri için önlerinde iki yıl süreleri bulunur.
TYT’de edebiyat, Türkçe, coğrafya ve tarih gibi sosyal bilimler, temel matematik ve geometri ve fen bilimlerinden sorular çıkar. Öğrenciler bu disiplinlerin gerekli konularına uzun süre önceden çalışmaya başlamalı ve disiplinli bir şekilde devam etmeliler.
ÖSYM tarafından hazırlanan TYT’ye hazırlanmanın en iyi yolu olabildiğince çok sayıda ve farklı tarzlarda soru çözmek olacaktır. Bunun için de farklı soru bankalarına yatırım yapmak faydalı olacaktır.
TYT için soru bankası satın alırken az ve öz sayıda kitapta karar kılmak gerekir. Dilediğiniz zaman yenilerini ekleyebileceğiniz kitap koleksiyonunuza güvenilir ve köklü yayınevleri tarafından hazırlanmış ve eğitmenler tarafından tavsiye edilenleri tercih edebilirsiniz. Fazla sayıda soru bankası öğrencilerin gözünü korkutabilir, çözülmemiş sorular ve boş kitaplar motivasyon eksikliğine sebep olabilir.
Doğru soru bankası seçimini yaparken önceki yıllarda TYT’de çıkan sorulara yakın ya da benzer sorulara yer verilip verilmediğine bakmak akıllıca olacaktır. Bunun yanında zorluk derecesi olarak dengeli bir dağılım aramak gerekecektir. Sadece zor soruların olduğu soru bankalarından çalışmak uzun vadede kolay sorularda da fazla vakit kaybedilmesine sebep olabilir.
Soru bankalarında aranması gereken en önemli kriter ise farklı tarz ve stillerde yaratıcı sorular içermesidir. Ayı tipte çözülen yüzlerce sorulardansa yeterli sayıda farklı soru çözmek çok daha verimli olacaktır.
75,00 ₺ ve Üzeri alışverişlerde kargo bedava
Güvenilir ve kolay ödeme
256Bit SSL Sertifikası